Irene Cortina

Irene Cortina González és natural de València, graduada en dansa contemporània pel Conservatori Professional de València i té un Bachelor of Dance per la Artez Hogeschool voor de Kunsten a Holanda.

Cia. Irene Cortina va ser creada el 2013 a partir de la col·laboració entre Irene Cortina Gonzalez, coreògrafa espanyola, Paul Dill, compositor alemany i Christin Noel, dissenyador de vestits alemany, amb seu a Berlín i València.

Des de 2013, la companyia ha actuat a Holanda, Alemanya, Polònia, Espanya, Israel, Bolívia i Nova York.
El 2015 i el 2017 el seu treball va ser seleccionat per Red de Teatros Alternativos, que els va permetre fer 2 tours espanyols i, el 2018, s’han inclòs al catàleg PLATEA, el catàleg d’arts escèniques espanyols i han gaudit de residències artístiques a Teatro de lo Inestable a València i l’Institut Cervantes de Berlín.

La companyia també ha estat reconeguda i guardonada en esdeveniments com Gadansk Solo (PL) i SoloDuo Competition Kölln (DE) i ha format part de prestigiosos festivals com Lucky Trimmer (DE), Plataforma Berlin (DE), Performing Arts Festival Berlin (DE) i el Festival Fringe (IS).

El vocabulari de la companyia està fortament definit per la seva multidisciplinarietat, que combina el moviment, la música original i en directe i el disseny únic de vestuari i escenografia.

El treball és ric en tècnica i contingut i es basa en una investigació contínua de nous idiomes.

Informació
Socials