Miss Panamá

Colectivo Miss Panamà som una jove companyia valenciana creada en 2015 formada per la directora d’escena María Salguero juntament amb l’escenògrafa Blanca Añón. Canino, versió teatral de la pel·lícula de Lanthimos, va ser el primer muntatge en el qual treballem juntes unint forces i el resultat ens va entusiasmar tant, que decidim formar la companyia Coletivo Miss Panamà. Kikamori, obra sobre Hikikomoris, parafilias, youtubers i teories sobre l’extinció humana…  va ser nostre segon projecte teatral. Actualment, acabem de  estrenar la peça Imperio OK dirigida per Blanca Añón, obra en la qual l’escenografia, la il·luminació i el so són els protagonistes prescindint d’actors i de text. Juntes gestionem l’espai “Nau Miss Panamà” coworking amb sala d’assajos i seu de la companyia en el barri del cabanyal. En aquests moments ens trobem immerses en el nostre següent projecte; KAPØWSKI.

La resta dels components del col·lectiu, que varien segons el projecte, compten amb una àmplia trajectòria artística i pertanyen a diverses disciplines com les belles arts, la direcció escènica, la música electrònica, la performance, el cinema experimental o el videoart. Formen o han format part del col·lectiu; el videoartista i músic Jonathan Cremades (Taràntules Pentium), El músic experimental Martí Guillem,  la vestuarista i dissenyadora de moda Rocío Juárez, el músic i escriptor David Pascual (Mr. Perfumme), el dissenyador d’il·luminació Marc Gonzalo, les actrius Arianne Algarra i Cristina Esteve o l’actor i performer alemany Julian Hackenberg.

De la unió d’aquesta amalgama artística sorgeixen propostes escèniques de gran influència audiovisual, en les quals l’acció se superposa a la ficció i el visual al textual a la recerca d’un llenguatge escènic propi estimulat per  les noves tecnologies i les conductes disfuncionals que d’elles es desprenen. Una altra de les particularitats que defineix el treball de Colectivo Miss Panamà, és el seu afany per experimentar amb el rol del públic que, a vegades, passa a ser subjecte actiu de l’acció teatral -i fins i tot a condicionar-la- subvertint les estructures convencionals entre espectador i actant.

Informació
Socials