Áurea

Áurea

1+√5:2… 1+√5:2… Saps el que significa?… No significa res. És un número… Si esperes de la ciència que done resposta a meravelloses preguntes com què som? A on anem? Quin és el sentit d’univers? No busques una resposta mística a aquests problemes… podries, fàcilment, sentir-te desil·lusionat.

El projecte 𝟏+√𝟓𝟐 és projecte vertebreador, multidisciplinari i multiespacial el qual parteix de la investigació i l’experimentació com si d’un labor científica es tractara però des de li punt de vista de l’art.

Punt de partida: Molts professors pronuncien conferències amb el títol «L’última lliçó». En elles, els organitzadors solen demanar-los que es plantegen la seua pròpia mort i consideren què és el que més els importa en la vida. I mentre parlen, el públic no pot fer una altra cosa que fer-se la mateixa pregunta: què ens agradaria comunicar als altres si sabérem que aquesta és la nostra última oportunitat? Si demà desapareguérem, quin voldríem que fora el nostre llegat al món?

Quan es va convidar a Randy Pausch -professor de ciències informàtiques de Carnegie Mellon- a impartir aquesta conferència, no va haver de tirar mà de la seua imaginació, li acabaven de diagnosticar un càncer terminal.

 

Informació
Fitxa Artística