Away

Away

Aquesta proposta de dansa i música en directe part d’un cúmul de sensacions que et aborden al sentir-te estrany i fora de context en una societat que no és la pròpia, i també, de petites coses que ens connecten i ens fan veure que aquesta separació no existeix.

Després d’onze anys sent estrangera, dels quals nou vivint en una de les ciutats més multicultural del món, Berlín, i els tres últims treballant de forma molt propera amb refugiats de diferents països; Irene Cortina ha observat i experimentat petites i grans vivències que han forjat la seva forma d’entendre com ens relacionem.

Les persones que es troben en un nou context cultural, ja sigui per haver tingut el luxe de triar, la necessitat de marxar o l’obligació de fugir, es veuen confrontades amb una sèrie de sentiments, pensaments i ideals que sovint són impossibles d’expressar en paraules.

Aquesta experiència de desplaçament i descontextualització de la persona revela la vulnerabilitat i alhora la força de l’ésser.

AWAY estudia la construcció de la identitat personal i de com aquesta es troba influenciada per la cultura, el patrimoni i les relacions interpersonals.

La inspiració d’aquest treball parteix de vivències personals i compartides. Però aquesta peça no parla de fets tangibles, sinó de sensacions, imatges i emocions.

Per a nosaltres, l’escenari és un lloc en el qual obrir preguntes i oferir abstractes respostes, convidant l’espectador a conduir les seves pròpies associacions activant el seu imaginari.

En els últims anys, la companyia ha anat modelant un llenguatge escènic que es mostra definit per una contínua recerca de la identitat a través del moviment, música en directe i elements de gran poder visual.

Les propostes són cada vegada més plàstiques i menys narratives, sempre sent molt estimulants i submergint el públic en un món envoltant, atractiu i físic, creant una experiència artística marcada per un llenguatge d’investigació i dansa contemporània d’autor.

 

Informació
Fitxa Tècnica