Cos-a- cos-o

Cos-a- cos-o

Cos a cos-o és la tercera part de la trilogia Salt que s’enfoca en la problemàtica de la migració. En aquesta obra amb diversos llenguatges escènics conflueixen la dansa, el teatre i el circ esborrant els límits entre aquestes disciplines.

 

Volem recuperar el sentit ancestral del ser humà nòmada, el sentit de la comunitat que es trasllada d’un lloc a un altre, mai s’estableix de manera permanent en un únic lloc.

Ens inspirem en el regne animal, en els seus moviments migratoris en comunitat, observant a la manada com a forma d’organització on la cooperació i el sentiment de comunitat son fonamentals, en contra d’un individualisme egoista, fruit de la societat capitalista on vivim.

 

Este comportament nòmada ancestral revisat des de l’actualitat ens fa reflexionar envers el ser humà i la seua condició innata de nomadisme. Per això, en aquesta obra volem fer un cant a la migració des d’un prisma d’optimisme i respecte. La migració com a riquesa cultural, com un valor d’aprenentatge i tolerància.

La migració és una oportunitat per parar la màquina que tot ho accelera, la globalització, per tornar a posar el focus en allò que veritablement importa, la convivència i les relacions humanes.

Entenem l’àmbit escènic com aquell que obliga a l’intèrpret a migrar constantment sobre el reconeixement del seu significat.

Ens desprenem d’una construcció de gènere normativa i generem una dansa i unes relacions igualitàries. Es valora la individualitat de les persones, la essència més primària, independentment del seu origen, estatus social, gènere o orientació sexual.

Informació
Fitxa técnica