El Origen de la Bestia

El Origen de la Bestia

L’Origen de la Bèstiaés la possibilitat d’un altre món. És la recerca de noves maneres, de noves possibilitats, de nous horitzons…

És possible un altre món?

A L’Origen de la Bèstiatres persones escèniques ho intentaran replantejant-se les relacions de poder i de lligams en les que vivim.

Però ho podrem fer? Es pot construir un nou món fent servir les maneres de l’antic?  Ens cal una idea per a començar, un motor que ens faça donar el primer pas. Tenim ganes, tenim il·lusió…però és com un full en blanc i tenim vertigen i ens sentim vulnerables.

Per a començar la peça (la nova creació) tenim els personatges, tenim el vestuari, tenim l’espai on representar, tenim el públic, tenim les llums i una música d’inici i una coreografia…I ara què? Com continuem? Tornem a l’essència? Creem una de nova?

Necessitem idees, necessitem pensar-nos, necessitem comprendre’ns, idees per a viure. Idees noves. Hem de trair allò conegut, allò establert, allò confortable i segur. Hem d’arriscar-nos.

Al principi tot és buidor, silenci i foscor. Poc a poc va apareixent una llum i unes ombres, sorolls, i unes siluetes que es mouen per l’espai.

Al principi tot és explosió, música i ball, festa i alegria, mirades que es creuen, curiositat i un munt de possibilitats.

Al principi és seducció, és gaudir, com si entressis a un l’escenari amb tot el públic pendent de tu, sent conscient del moment, donant-te temps, contemplativa i divina.

Per a esta peça busquem trencar les estructures establertes pel poder hegemònic, trastocant els pilars imposats pel sistema intentant generar eixes noves possibilitats, nous gestos, noves formes de viure, nous mons, nous sistemes.

Per al projecte ens hem proposat fer del fet artístic un lloc de participació, comptant amb els espectadors per a que ens ajuden a imaginar este nou món possible. Trencarem l’espai, els rols habituals d’espectador i intèrpret i les convencions teatrals. També volem recórrer a l’aspecte més lúdic del fet escènic i la seua construcció i conseqüent deconstrucció.

Pretenem treballar des d’un teatre discursiu i participatiu creant un vincle entre la vida i l’art convertint-lo en un acte d’intervenció social.

Volem que d’alguna manera els nostres dubtes, les nostres preguntes a part de intentar ser resoltes per nosaltres també es tranformen en preguntes pel públic i que aquest també les intente resoldre amb nosaltres. Donem veu a tota la gent de la sala convertint-les així en persones escèniques transformant la trobada en una trobada relacional.

Informació
Fitxa Técnica