Mediació: s’acaben les barreres

Mediació: s’acaben les barreres
Mediació: s’acaben les barreres
Mediació: s’acaben les barreres

Graners és un projecte cultural obert i evolutiu creat per a entendre des de dins les arts escèniques més innovadores; que té com a funció acostar als veïns de cada barri a les sales, als espectacles, al procés creatiu, als artistes. Es tracta de fer créixer als creadors i al públic en un coneixement mutu, ja no hi ha barreres ni distàncies entre uns i els altres.

Aquest projecte compta amb 17 residents que treballen en el desenvolupament d’un espectacle al llarg d’un any i en aquest cas tan important és el procés creatiu com el resultat final. El treball de gestació artística és el gran desconegut per al públic i és el que Granersofereix a l’espectador. El coneixement de la labor que realitza l’artista forma al futur espectador perquè puga entendre i apreciar millor el treball creatiu que hi ha en cadascuna de les peces seleccionades.

En aquest àmbit de relació és fonamental el treball de l’equip de mediació de Graners que s’ocupa de generar accions de mediació específiques per a cada obra de tal forma que els ciutadans puguen conéixer el procés artístic de cada creador i puguen tindre relació directa amb ells. Conéixer és entendre.

L’equip de Graners treballa en cada detall per a poder acostar a les persones del barri, de les agrupacions, de les associacions, als estudiants, als col·lectius que mantenen viva a la societat a les arts escèniques més actuals. El seu treball genera reunions, trobades, activitats participatives en les quals facilita el coneixement i comprensió mutus.

Tot aquest treball genera una relació, entre els creadors i els espectadors que és completament nova, això fa que Graners siga una cosa singular i excepcional.

València, formiguer contemporani

La cartellera cultural de València va molt més allà de les propostes més estàndard. Donar a conéixer els espectacles d’arts escèniques contemporànies generats a València i aportar informació de valor perquè l’espectador aposte per unes arts escèniques més compromeses, valentes i imaginatives és una altra de les labors que desenvolupa Graners.

És en aquest àmbit on la implicació de les sales de teatre alternatiu i els festivals és total amb el treball de Graners. Ells posen l’espai, el lloc de trobada, perquè la comunicació siga possible.

Leave a Reply

Your email address will not be published.