Graners de Creació accelera: (R)evolució i referència en les arts escèniques 3 anys més

Graners de Creació accelera: (R)evolució i referència en les arts escèniques 3 anys més

Graners de Creació es consolida com la residència creativa per a arts escèniques més activa i estable amb un projecte a 7 anys.

El nou cicle (2023-2025) suposa un avanç i adaptació de les residències creatives que converteixen a Graners de Creació en una acceleradora residencial.

Graners de Creació potenciarà el treball amb artistes joves en projectes a 3 anys.

Set anys

Graners de Creació continuarà sent la residència creativa d’arts escèniques més important de la Comunitat amb una etapa de 3 anys més. Aquest nou cicle consolida un projecte cultural a llarg termini al servei dels creadors i el converteix en un dels referents en l’àmbit de la cultura en la Comunitat Valenciana. Aquesta longevitat es deu essencialment al compromís del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV), a través del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC), amb José Luis Pérez Pont al capdavant, en la seua línia de suport a residències artístiques; i les 21 sales, festivals i institucions que s’han anat sumant a la proposta durant aquests últims 4 anys.

Velocitat i temps

Graners de Creació evoluciona i s’adapta a les necessitats i realitat del mercat cultural, i fa un salt per a convertir-se en acceleradora cultural en aquesta nova etapa (2023-2025). Es treballarà en un cicle de tres anys per a potenciar els processos i oferir al creador el temps i l’estabilitat suficients per a investigar, produir (exhibir) i distribuir.

Graners augmentarà i diversificarà les accions per a accelerar l’entrada i consolidació de creadors joves en el mercat cultural amb programes de capacitació, acompanyament i mobilitat d’artistes i companyies. Les convocatòries per a formar els equips de mediació, comunicació i disseny i les noves residències per al pròxim cicle de tres anys es posaran en marxa a partir de maig d’enguany.

Graners de Creació compleix el quart any de treball continuat (pandèmia inclosa) en 2022, durant aqueix temps han passat per aquestes residències més de 40 artistes. En 2023 es podran sumar a aquesta llista entre 12 i 15 nous creadors i companyies que es beneficiaran dels espais, recursos, acompanyaments que ofereix Graners i podran experimentar, fracassar, dubtar, reflexionar, arriscar, trobar en els seus processos creatius.

Graners de Creació compleix el quart any de treball continuat (pandèmia inclosa) en 2022, durant aqueix temps han passat per aquestes residències més de 40 artistes. En 2023 es podran sumar a aquesta llista entre 12 i 15 nous creadors i companyies que es beneficiaran dels espais, recursos, acompanyaments que ofereix Graners i podran experimentar, fracassar, dubtar, reflexionar, arriscar, trobar en els seus processos creatius.

Coneixement i experiencia
El nou cicle parteix d’idees clares i uns objectius millor definits: el procés, la captació de creadors, la mediació amb els públics i la creació d’audiències. El treball continuat amb creadors, companyies, sales, festivals, altres residències, institucions i públic ha dotat als equips de Graners del coneixement i experiència per a entendre i cuidar als creadors; per a dotar-los d’eines eficients, comunicar el procés del creador, generar audiències, fer-les partícips del procés artístic, connectar als creadors entre ells i ajudar a bastir ponts entre creadors i infraestructures.

Enllaços essencials

Graners treballa amb l’objectiu de crear nous enllaços (vincles) productius per a la sostenibilitat dels creadors. Enllaços (interns) que porten d’uns creadors a uns altres (trobades, seminaris i tallers en Espai La Granja) i enllaços externs, que acosten entre si a infraestructures, espais, altres residències (residències en La Nau Ivanow i Teatre Tantarantana).

Aquest treball constant a llarg termini de Graners de Creació ha involucrat des de 2018 a més de 20 agents culturals que han acollit residències en espais públics i privats a València, Gandia, Bellreguard, Castelló i Barcelona.

Graners de Creació ho formen un grup de 20 socis que treballen com a amfitrions dels residents: La Rambleta, Sala Off, Sala Russafa, Proyecto inestable, Benamil, TEM-Teatre el Musical, Casa de Cultura Bellreguard, Festival Russafa, Festival 10 Sentidos, Festival Circuito Bucles, Dansa València (IVC), Valencirc, La Mutant, Espai La Granja, UJI, Nau Ivanow, Tantarantana, Andana 47, Centre Párraga.


Socis i amfitrions
Graners de Creació s’ha consolidat com un espai orgànic en el qual els creadors i els agents involucrats (mediadors, dissenyadors, comunicadors, sales, festivals) han investigat per a millorar l’experiència artística i professional dels residents i que aquesta s’adapte a les exigències del moment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.