Companyia Hongaresa de Teatre

La Companyia Hongaresa de Teatre, fundada a Sagunt (València) en 1995 pels valencians Lola López i Paco Zarzoso i per la catalana Lluïsa Cunillé, ha creat i produït 29 espectacles fins hui, en la seua majoria amb textos dels mateixos autors fundadors, i alguns d’altres autores i autors contemporanis. Les seues produccions s’han representat en festivals i teatres importants del territori espanyol, així com en diferents països llatinoamericans.

En tots aquests anys, Hongaresa ha produït comèdies, tragèdies, tragicomèdies, cabarets polítics, vodevils metafísics, teatre de la memòria, etc. I en totes les seues produccions ha estat present la poesia, en la paraula, en les atmosferes, en els enigmes…, poesia necessària per a suportar la dura prosa de la realitat, i a la qual ha acompanyat un sòlid posicionament ètic i estètic, també present en moltes de les obres.

En aquests 26 anys de labor teatral, a més de l’equip habitual de treball, han participat amb la companyia més de trenta actors, i diversos directors d’escena, escenògrafs, il·luminadors, dissenyadors de vestuari, productors, tècnics…, centenars de persones que ens han acompanyat en aquesta aventura teatral i humana.

 

__________

 

Companyia Hongaresa de Teatrefundada en Sagunto (Valencia) en 1995 por los valencianos Lola López y Paco Zarzoso y por la catalana Lluïsa Cunillé, ha creado y producido 29 espectáculos hasta hoy, en su mayoría con textos de los propios autores fundadores, y algunos de otras autoras y autores contemporáneos. Sus producciones se han representado en festivales y teatros importantes del territorio español, así como en diferentes países latinoamericanos.

En todos estos años, Hongaresa ha producido comedias, tragedias, tragicomedias, cabarets políticos, vodeviles metafísicos, teatro de la memoria, etc. Y en todas sus producciones ha estado presente la poesía, en la palabra, en las atmósferas, en los enigmas…, poesía necesaria para soportar la dura prosa de la realidad, y a la que ha acompañado un sólido posicionamiento ético y estético, también presente en muchas de las obras.

En estos 26 años de labor teatral, además del equipo habitual de trabajo, han participado con la compañía más de treinta actores, y diversos directores de escena, escenógrafos, iluminadores, diseñadores de vestuario, productores, técnicos…, centenares de personas que nos han acompañado en esta aventura teatral y humana.

 

Informació
Socials