Cía. Irene Cortina

Irene Cortina González és natural de València, graduada en dansa contemporània pel Conservatori Professional de València i “Bachelor of Dance” en Artez Hogeschool voor de Kunsten a Holanda.

Cia. Irene Cortina es va crear a partir de la col·laboració entre Irene Cortina González, coreògrafa espanyola, Paul Dill, compositor alemany i Christin Noel, dissenyadora de vestuari alemanya, i té la seva seu entre València i Berlín.

Des 2015 la companyia ha mostrat les seves peces a Holanda, Alemanya, Polònia, Espanya, Israel, Bolívia i Nova York.

El 2015 i 2017 el seu treball va ser seleccionat pel Circuit de la Xarxa de Teatres alternatius i, en 2018 va ser inclòs en el catàleg PLATEA, programa estatal d’arts escèniques i ha gaudit de residències artística al Teatre Inestable de València i en Institut Cervantes Berlín . Actualment és una de les companyies residents a Graners de creació 2019-2022

La companyia ha estat a més reconeguda i premiada en esdeveniments com Gadansk Només competition (PL) i SoloDuo Competition Kölln (DE) i ha format part de prestigiosos festivals com Dansa València (SP), Lucky Trimmer (DE), Plataforma Berlin (DE), Performing Arts Festival Berlin (DE) i Fringe Festival (IS).

El treball és ric en tècnica i contingut i es basa en una investigació contínua de nous llenguatges.

El vocabulari de la companyia està fortament definit per la seva multidisciplinarietat, que combina moviment, música original i en directe i disseny de vestuari i escenogràfic, creant experiències escèniques úniques que conviden a l’espectador a lliurar-se a la sensibilitat de el cos.

____________

 

Irene Cortina González es natural de Valencia, graduada en danza contemporánea por el Conservatorio Profesional de Valencia y “Bachelor of Dance” en ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en Holanda.

Cía. Irene Cortina se creó a partir de la colaboración entre Irene Cortina González, coreógrafa española, Paul Dill, compositor alemán y Christin Noel, diseñadora de vestuario alemana, y tiene su sede entre Valencia y Berlín.

Desde 2015 la compañía ha mostrado sus piezas en Holanda, Alemania, Polonia, España,  Israel, Bolivia y Nueva York.

En 2015 y 2017 su trabajo fue seleccionado por el Circuito de la Red de Teatros alternativos y, en 2018 fue incluido en el catálogo PLATEA, programa estatal de artes escénicas y ha disfrutado de residencias artística en el Teatro Inestable de Valencia y en Instituto Cervantes Berlín. Actualmente es una de las compañías residentes en Graners de creació 2019-2022

La compañía ha sido además reconocida y premiada en eventos como Gadansk Solo competition (PL) y SoloDuo Competition Kölln (DE) y ha formado parte de prestigiosos festivales como Danza Valencia (SP), Lucky Trimmer (DE), Plataforma Berlin (DE), Performing Arts Festival Berlin (DE) y Fringe Festival (IS).

El trabajo es rico en técnica y contenido y se basa en una investigación continua de nuevos lenguajes.

El vocabulario de la compañía está fuertemente definido por su multidisciplinariedad, que combina movimiento, música original y en directo y diseño de vestuario y escenográfico, creando experiencias escénicas únicas que invitan al espectador a entregarse a la sensibilidad del cuerpo.

Informació
Socials