Javier J. Hedrosa

Javier Hedrosa

Graduat en dansa contemporània pel Conservatori Professional de Dansa de València, té estudis en Comunicació i audiovisual i Periodisme.

Ha estudiat coreografia en el Centre de Developpément Chorègraphique de Tolosa.

Javier J Hedrosa treballa com a coreògraf posant el focus sobre el cos com a arxiu, la memòria i qüestions locals, jugant amb humor, l’imaginari i les expectatives del públic. Una vegada li van dir que les seues peces eren “dansa-comèdia documental”, un gènere encara per explotar. S’estrena en la creació en 2016 i des de llavors compta amb diverses creacions escèniques i per a altres espais.
Els seus últims treballs són Perhaps Manifesto; QUÈ HEM FET ELS ÚLTIMS ANYS PER A OBLIDAR-HO TOT;  (bis), peça per a molts intèrprets sense formació prèvia en dansa; i, Nus-altres possibles, estrenada en 2021.

Les seues peces han participat en festivals com a Càmping CND Paris, 10 Sentits, ACT Bilbao o Ripoll és Dansa.

Ha treballat amb companyies com CelsoGiménez-La Tristura, Tomàs Ibáñez-Visitants, La Coixa Dansa, CIE Épiderme, Dunatacà o Annie PuiLok. És docent en diferents acadèmies de dansa i ha impartit classes i tallers en el Conservatori Professional de Dansa de València.

Néstor García

Néstor García és artista i comissari independent. Estudia teatre en el Institut del Teatre (Barcelona) i coreografia en P.A.R.T.S (Brussel·les). Després de la seua graduació produeix algunes peces escèniques que han sigut presentades en prestigiosos festivals internacionals com el Tanzim August (Berlín), el Batârd Festival (Brussel·les) o el Zürcher Theater Spektakel (Zurich). A més participa en alguns projectes liderats per reconeguts coreògrafs internacionals com Xavier Le Roy, Noe Soulier, Michiel Vandevelde o MalikaDjardi.

Des del 2012 la seua producció vira cap a les arts visuals a conseqüència de les seues contínues col·laboracions amb els artistes Encert Sehgal i Daura García. Sent present en diverses de les seues exposicions més importants, com en la documenta (13) (Kassel), Stedelijk Museum(Amsterdam), Beyeler Foundation (Basilea) o el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia (Madrid) entre altres.

En l’actualitat combina la seua producció artística amb els seus treballs com a assessor i comissari del programa de performance Posar el Cos en l’IVAM (València) i la co-direcció de Pols, espai d’art independent recentment obert a València.

 

________

Javier Hedrosa

Graduado en danza contemporánea por el Conservatorio Profesional de Danza de Valencia, tiene estudios en Comunicación y audiovisual y Periodismo.

Ha estudiado coreografía en el Centre de Developpément Chorègraphique de Toulouse.

Javier J Hedrosa trabaja como coreógrafo poniendo el foco sobre el cuerpo como archivo, la memoria y cuestiones locales, jugando con humor, el imaginario y las expectativas del público. Una vez le dijeron que sus piezas eran “danza-comedia documental”, un género todavía por explotar. Se estrena en la creación en 2016 y desde entonces cuenta con varias creaciones escénicas y para otros espacios.
Sus últimos trabajos son Perhaps Manifesto; QUÈ HEM FET ELS ÚLTIMS ANYS PER A OBLIDAR-HO TOT;  (bis), pieza para muchos intérpretes sin formación previa en danza; y, Nus-altres possibles, estrenada en 2021.

Sus piezas han participado en festivales como Camping CND Paris, 10 Sentidos, ACT Bilbao o Ripoll es Dansa.

Ha trabajado con compañías como Celso Giménez-La Tristura, Tomàs Ibáñez-Visitants, La Coja Dansa, CIE Épiderme, Dunatacà o Annie Pui Lok. Es docente en diferentes academias de danza y ha impartido clases y talleres en el Conservatorio Profesional de Danza de Valencia. 

 

Néstor García

Néstor García es artista y comisario independiente. Estudia teatro en el Institut del Teatre (Barcelona) y coreografía en P.A.R.T.S (Bruselas). Tras su graduación produce algunas piezas escénicas que han sido presentadas en prestigiosos festivales internacionales como el Tanz im August (Berlín), el Batârd Festival (Bruselas) o el Zürcher Theater Spektakel (Zurich). Además participa en algunos proyectos liderados por reconocidos coreógrafos internacionales como Xavier Le Roy, Noe Soulier, Michiel Vandevelde o Malika Djardi. 

Desde el 2012 su producción vira hacia las artes visuales como consecuencia de sus continuas colaboraciones con los artistas Tino Sehgal y Dora García. Estando presente en varias de sus exposiciones más importantes, como en la dOCUMENTA (13) (Kassel), Stedelijk Museum (Amsterdam), Beyeler Foundation (Basilea) o el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (Madrid) entre otras.

En la actualidad combina su producción artística con sus trabajos como asesor y comisario del programa de performance Posar el Cos en el IVAM (Valencia) y la co-dirección de Pols, espacio de arte independiente recientemente abierto en Valencia.

 

 

Informació