Taiat Dansa

Meritxell Barberá & Inma García, titulades en Dansa Clàssica i Contemporània a la ciutat de València, funden la seua pròpia companyia, Taiat Dansa, en 2003.

Des de llavors han presentat les seues creacions en diferents espais de referència i festivals de la Comunitat Valenciana i de tot el territori nacional. En l’àmbit internacional han mostrat les seues obres i treballen actualment en països com França, Alemanya, Itàlia, Turquia, Suïssa, el Regne Unit, Hongria, Holanda i els EUA.

Treballen des de l’inici de la seua carrera atentes al present més immediat, en escolta contínua amb el context ideològic, social i cultural que en general sacseja a l’art. Aquest interés per reflexionar entorn de la dansa i l’art els ha portat a treballar sempre en espais museístics tant d’àmbit nacional com internacional.

Des de 2009 treballen com a coreògrafes per a altres companyies del panorama nacional i internacional. D’aquesta manera traslladen el segell coreogràfic i creatiu tan particular de Taiata altres companyies de reconegut prestigi com a Ballet Hispànic de Nova York, DanceWorksChicago, Ballet de la Generalitat Valenciana, DAFRoma o Introdans Arnhem. Per a aquestes companyies creen peces on els elements coreogràfics de totes dues directores artístiques de Taiat segueixen en estreta relació amb un intens treball dramatúrgico que s’alimenta del cinema, la literatura i l’art.

 

________

 

Meritxell Barberá & Inma García, tituladas en Danza Clásica y Contemporánea en la ciudad de Valencia, fundan su propia compañía, Taiat Dansa, en 2003.

Desde entonces han presentado sus creaciones en distintos espacios de referencia y festivales de la Comunidad Valenciana y de todo el territorio nacional. En el ámbito internacional han mostrado sus obras y trabajan actualmente en países como Francia, Alemania, Italia, Turquía, Suiza, Reino Unido, Hungría, Holanda y EEUU.

Trabajan desde el inicio de su carrera atentas al presente más inmediato, en escucha continua con el contexto ideológico, social y cultural que en general sacude al arte. Este interés por reflexionar en torno a la danza y el arte les ha llevado a trabajar siempre en espacios museísticos tanto de ámbito nacional como internacional.

Desde 2009 trabajan como coreógrafas para otras compañías del panorama nacional e internacional. De esta manera trasladan el sello coreográfico y creativo tan particular de Taiat a otras compañías de reconocido prestigio como Ballet Hispánico de Nueva York, DanceWorks Chicago, Ballet de la Generalitat Valenciana, DAF Roma o Introdans Arnhem. Para estas compañías crean piezas donde los elementos coreográficos de ambas directoras artísticas de Taiat siguen en estrecha relación con un intenso trabajo dramatúrgico que se alimenta del cine, la literatura y el arte.

 

Informació
Socials