9

Home / 9

9

Un xicot d’origen magrebí és acusat d’assassinar son pare. Un jurat popular tindrà que decidir si està provada o no provada la seua implicació al parricidi. De sobte, tots els jurats voten a favor de la culpabilitat, excepte un, la jurat número 7. “Si tenim que condemnar a qualsevol a presó permanent revisable, crec que li hem de dedicar, almenys, vint minuts de les nostres vides”.

Des d’aquest moment s’inicia un thriller psicològic en el que el jurat analitzarà totes les proves de l’assassinat en un afany per descobrir la veritat i enfonsar els prejudicis de la societat occidental. 9 beu explícitament del text de Reginald Rose i de la pel·lícula de Sidney Lumet, que aconseguiren que 12 homes sense pietat es convertira en el referent dels drames judicials inspirant centenars de pel·lícules i obres de teatre posteriors. 

_____

 

Un chico de origen magrebí es acusado de asesinar a su padre. Un jurado popular tendrá que decidir si está probada o no probada su implicación en el parricidio. En seguida, todos los jurados votan a favor de la culpabilidad, menos uno, la jurado número 7. “Si tenemos que condenar a cualquiera a prisión permanente revisable, creo que le hemos de dedicar, al menos, veinte minutos de nuestras vidas”.

Desde este momento se inicia un thriller psicológico en el que el jurado analizará todas las pruebas del asesinato en un afán por descubrir la verdad y desmoronar los prejuicios de la sociedad occidental. 9 bebe explícitamente del texto de Reginald Rose y de la película de Sidney Lumet, que lograron que 12 hombres sin piedad se convirtiera en el referente de los dramas judiciales inspirando centenares de películas y obras de teatro posteriores. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informació