Áurea

Áurea

1+√5:2… 1+√5:2… Saps el que significa?… No significa res. És un número… Si esperes de la ciència que done resposta a meravelloses preguntes com què som? A on anem? Quin és el sentit d’univers? No busques una resposta mística a aquests problemes… podries, fàcilment, sentir-te desil·lusionat.

El projecte ?+√?? és projecte vertebreador, multidisciplinari i multiespacial el qual parteix de la investigació i l’experimentació com si d’un labor científica es tractara però des de li punt de vista de l’art.

Punt de partida: Molts professors pronuncien conferències amb el títol «L’última lliçó». En elles, els organitzadors solen demanar-los que es plantegen la seua pròpia mort i consideren què és el que més els importa en la vida. I mentre parlen, el públic no pot fer una altra cosa que fer-se la mateixa pregunta: què ens agradaria comunicar als altres si sabérem que aquesta és la nostra última oportunitat? Si demà desapareguérem, quin voldríem que fora el nostre llegat al món?

Quan es va convidar a Randy Pausch -professor de ciències informàtiques de Carnegie Mellon- a impartir aquesta conferència, no va haver de tirar mà de la seua imaginació, li acabaven de diagnosticar un càncer terminal.

________________

1+√5:2… 1+√5:2… Sabes el que significa?… No significa nada. Es un número… Si esperas de la ciencia que dé respuesta a maravillosas preguntas como qué somos? Donde vayamos? Cuál es el sentido de universo? No buscas una respuesta mística en estos problemas… podrías, fácilmente, sentirte desilusionado.

El proyecto ?+√*?? es proyecto vertebreador, multidisciplinario y multiespacial el cual parte de la investigación y la experimentación como sí de un labor científica se tratara pero desde le punto de vista del arte.

Punto de partida: Muchos profesores pronuncian conferencias con el título «La última lección». En ellas, los organizadores suelen pedirlos que se planteen su propia muerte y consideran qué es el que más los importa en la vida. Y mientras hablan, el público no puede hacer otra cosa que hacerse la misma pregunta: qué nos gustaría comunicar a los otros si supimos que esta es nuestra última oportunidad? Si mañana desaparecimos, qué querríamos que fuera nuestro legado en el mundo?

Cuando se invitó a Randy Pausch -profesor de ciencias informáticas de Carnegie Mellon- a impartir esta conferencia, no tuvo que echar mano de su imaginación, le acababan de diagnosticar un cáncer terminal.

 

Informació
Fitxa Artística