Hamila

Home / Hamila

Hamila

Parem un moment a un col·legi de València, un qualsevol. Segons dades oficials, la seua comunitat educativa està formada per més 200 xiquets i xiquetes i, d’entre tots els alumnes a soles un és de procedència valenciana, Jaume.
Però no anem a parar-nos en Jaume sinó que ens fixen a la xica que hi ha darrere d’ell a classe, Hamila. El seu nom és un error, dintre d’un muntó d’errors que és la vida.
En veritat es diu Halima, però la mestra ho ha apuntat malament. Hamila té una amiga, Vero, d’origen xinès, i un problema: la seua iaia s’ha mort i ella creu que està dintre seu, en els records.
Què ocorre quan la persona més propera a tu mor quan tu tens 8 anyets? Com és el dol en eixa edat, en eixos anys? Hamila a soles no vol que l’àvia es convertisca en una estrella, com diu el mestre a classe.
Esta història, contada per un públic menut (a partir de 6 anys), que vol acostar-se a les preguntes més profundes de l’esser humà quan se les fan els més infants.
Agafeu la cadira, i gaudiu de l’univers d’Hamila, una nena que busca com trobar-se, una altra vegada, amb la seua iaia morta.

_____________

Paramos un momento en un colegio de València, un cualquiera. Según datos oficiales, su comunidad educativa está formada por más 200 niños y niñas y, de entre todos los alumnos a solas uno es de procedencia valenciana, Jaume.
Pero no vayamos a pararnos en Jaume sino que nos fijan a la chica que hay detrás de él a clase, Hamila. Su nombre es un error, dentro de un muntó de errores que es la vida.
En verdad se llama Halima, pero la maestra lo ha apuntado mal. Hamila tiene una amiga, Vero, de origen chino, y un problema: su yaya se ha muerto y ella cree que está para sus adentros, en los recuerdos.
Qué ocurre cuando la persona más próxima a tú muere cuando tú tienes 8 anyets? Cómo es el luto en esa edad, en esos años? Hamila a solas no quiere que la abuela se convierta en una estrella, como dice el maestro a clase.
Esta historia, contada por un público pequeño (a partir de 6 años), que quiere acercarse a las preguntas más profundas de la esser humano cuando se las hacen los más niños.
Cogéis la silla, y disfrutáis del universo de Hamila, una niña que busca como encontrarse, otra vez, con su yaya muerta.

 

Informació
Fitxa Tècnica