Ací el meu cos

Home / Ací el meu cos

Ací el meu cos

Quan vaig perdre el plaer de ballar a la meva habitació mentre escoltava a Boy George? On està aquell cos original? Què era allò tan bell que ho movia? Què va passar després?

L’obra anterior es va crear en plena pandèmia des del desig de compartir el mateix espai amb altres cossos. Sentíem la necessitat de recuperar el contacte. En aquesta nova obra, intento recuperar el meu cos per a compartir-lo en un estat que afavoreix la intimitat i la seva vulnerabilitat. Un cos disciplinat per la seva experiència professional i per tots els espais pels quals ha passat. Per això, m’he submergit en la memòria d’aquest cos, revisant tot el que va aprendre a moure i tot el que no li van deixar moure. A més, hem creat un dispositiu que potencia la seva presència en l’aquí i ara: el meu cos desconeix la música que sonarà i les llums que ho faran aparèixer i desaparèixer.

I en aquest present total de l’aquí, desitjo sentir-me fora de lloc, com si mai hagués ballat. Llançar el meu cos a la deriva de tot el que vaig ballar i el que no. Tractar de llegir el seu particular llenguatge extraviat. Establir un diàleg amb l’espai per a transformar-lo i no a l’inrevés. Guardar les mans en els plecs de la meva pell. Tant de bo se m’estarrufi…

Al final de la peça, el meu cos explota.

____________

¿Cuándo perdí el placer de bailar en mi habitación mientras escuchaba a Boy George? ¿Dónde está aquel cuerpo original? ¿Qué era aquello tan hermoso que lo movía? ¿Qué pasó después?

 

La obra anterior se creó en plena pandemia desde el deseo de compartir el mismo espacio con otros cuerpos. Sentíamos la necesidad de recuperar el contacto. En esta nueva obra, intento recuperar mi cuerpo para compartirlo en un estado que favorece la intimidad y su vulnerabilidad. Un cuerpo disciplinado por su experiencia profesional y por todos los espacios por los que ha pasado. Por ello, me he sumergido en la memoria de este cuerpo, revisando todo lo que aprendió a mover y todo lo que no le dejaron mover. Además, hemos creado un dispositivo que potencia su presencia en el aquí y ahora: mi cuerpo desconoce la música que sonará y las luces que lo harán aparecer y desaparecer. 

 

Y en ese presente total del aquí, deseo sentirme fuera de lugar, como si nunca hubiese bailado. Lanzar mi cuerpo a la deriva de todo lo que bailé y lo que no. Tratar de leer su particular lenguaje extraviado. Establecer un diálogo con el espacio para transformarlo y no al revés. Guardar las manos en los pliegues de mi piel. Ojalá se me erice… 

 

Al final de la pieza, mi cuerpo explota.

 

Informació
Fitxa Técnica