L’home bo

L’home bo

Julio Palau Lozano i Albert Arnal Navarro, són dos dels més grans pilotaris valencians d’Escala i corda que ha donat la història del nostre esport autòcton.

L’home bo és la història d’una amistat i d’una rivalitat. Juliet d’Alginet i el xiquet de Quart van ser dos totems de la pilota valenciana als anys 40.

Arxi-enemics dins del trinquet però amb una aferrissada amistat fora, a la vida, on departien amigablement a la portella de casa quan es feia fosc…

Una rivalitat forjada al dau i una amistat creixent amb el pas dels anys…

Els trinquets van ser durant la dictadura un lloc de resistència, on es parlava, pensava i jugava en valencià. On el poble podia sentir-se lliure. Julio Palau i molts altres com ell van contribuir a que la identitat del poble valencià resistira en una època on es volia acabar amb qualsevol singularitat.

La pilota valenciana com a excusa per a parlar de les persones, de la vida…

___________

 

Julio Palau Lozano i Albert Arnal Navarro, son dos de los más grandes pelotaris valencianos de Escala y cuerda que ha dado la historia de nuestro deporte autóctono.

L’home bo es la historia de una amistad y de una rivalidad. Juliet de Alginet y el niño de Quart fueron dos totems de la pelota valenciana en 40.

Archienemigos dentro del trinquete pero con una enconada amistad fuera, a la vida, donde departían amigablemente a la portezuela de casa cuando se hacía oscuro…

Una rivalidad forjada al dado y una amistad creciente con el paso de los años…

Los trinquetes fueron durante la dictadura un lugar de resistencia, donde se hablaba, pensaba y jugaba en valenciano. Donde el pueblo podía sentirse libre. Julio Palau y otros muchos como él contribuyeron a que la identidad de el pueblo valenciano resistiera en una época donde se quería acabar con cualquier singularidad.

La pelota valenciana como excusa para habla de las personas, de la vida…